ATTENTION!

14 05 2006

Rencana di bawah diterbitkan oleh sebuah majalah di London. Rencana tersebut telah diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu oleh seorang penuntut Melayu di sana.

 Semoga kita dapat merenung sejenak ke hadapan akan nasib bangsa kita. Tidak mustahil dalam jangka masa dua penggal pilihanraya akan datang, segala hasrat dan cita-cita tersebut akan dapat direalisasikan.

Jika kita pandang pada jumlah pengundi di Malaysia sekarang ini; iaitu seramai 7 juta , hampir separuh darinya terdiri dari bangsa Cina. Kita sebagai anak pribumi Malaysia Jati, wajiblah menginsafi dan bertindak cepat sebelum nasi menjadi bubur.TAJUK: ‘BERSATULAH KAUM CINA’
Oleh Dr. Ng. Seng
Kita semua kaum !Cina di mana sahaja kita berada mestilah berbangga dengan bangsa kita, sama ada Cina Amerika,Cina Singapura, Cina , Taiwan dan Cina Malaysia. Kita mestilah mengekalkan identiti kita.Di Malaysia, kita mesti memberitahu anak-anak kita dan mengajar cara-cara mereka perjalanan halus. Setakat ini oleh kerana kedudukan kita, kita tiada pilihan untuk memilih kerajaan yang majoritinya dikuasai oleh orang Melayu. Tetapi kita sedar, dibidang perniagaan dan perindustrian, orang Melayu tidak ada melainkan mengekalkan bangsa kita (Cina) sebagai unsur utama meninggikan ekonomi Malaysia dengan meletakkan keutamaan Bahasa Mandarin atau Kantonis di dalam akhbar tempatan sebagai syarat penerimaan atau syarat kelayakan perlu. Maka orang-orang Melayu tentunya terpinggir dari bidang pekerjaan tersebut.
Begitu juga kalau terpaksa kita ambil orang Melayu bekerja, kita pilih wanita Melayu untuk cukupkan kouta dan jangan ambil Lelaki Melayu kerana lelaki ini bersifat memimpin dan ada wawasan tinggi, lebih bersemangat kental, dan berani bertanya itu dan ini. Kalau wanita melayu mereka agak lemah dan banyak menurut bulat-bulat arahan kita.
Jadi kita harus mengambil kesempatan ini atas kedudukan kita dan meminta hak-hak politik. Orang-orang kita yang bergiat di bidang pelajaran hendaklah memastikan bahawa generasi yang akan datang tidak akan diajar segala pengorbanan orang Melayu, terutama sekali dalam pelajaran sejarah, Ilmu alam dan lain-lain mata pelajaran, baikpun di sekolah rendah mahupun di sekolah menengah.
Kita kena wujudkan dan hebohkan tentang maksiat dikalangan pelajar melayu agar kerajaan sekarang hentikan bantuan pada pelajar melayu dan juga pelajar kampung. Kita mesti mengajar anak-anak
dan anak orang Melayu supaya mempunyai pendirian bahawa kejayaan itu bergantung semata-mata
atas kebolehan.
Untuk tujuan ini kerajaan Singapura yang kita harus banggakan kerana telah berjaya memecah-belahkan orang-orang Melayu dengan cara membahagikan mereka kepada banyak puak seperti Banjar, Acheh, Bugis, Mandaling, Boyan dan lain-lain. Dari kesannya jiwa rancangan ini, orang Melayu yang dulunya
merupakan 69% daripada penduduk Singapura, sekarang hanya tinggal 10% sahaja.
Sekarang mereka tiada pilihan melainkan memuji kerajaan Singapura kerana memberi mereka satu kestabilan, keadilan dan harapan untuk masa depan. Apa sahaja yang kerajaan suka pasti mereka terima, kerana orang Melayu di sana tiada mempunyai suara lagi dan mereka akan tetap menemui kegagalan.Sebagai orang Cina tulen, saya juga berbangga dengan cara yang dilakukan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang untuk memecah belahkan orang-orang Melayu di sana. Beliau telah berjaya mengambil tanah-tanah orang-orang Melayu dan memajukannya sebagai kawasan perumahan dan perindustrian.Walaupun dalam geran ada nyatakan 30% jenis pekerjaan sekurangnya mestilah dari orang Melayu tapi mereka beri jawatan seperti pengawal keselamatan dan operator sahaja, jawatan penting dan teknikal dengan gaji RM3 ribu ke atas semua untuk orang Cina kecuali seorang dua Melayu yang berkepentingan.Oleh kerana harga rumah-rumah itu terlalu tinggi bagi orang Melayu, mereka tiada keupayaan langsung untuk memiliki rumah-rumah tersebut. Polisi ini tidak sahaja harus dilakukan di Pulau Pinang, tetapi juga di tempat-tempat lain.Banyak orang melayu pindah ke seberang Perai. Mereka takut kalau Pak Lah naik, dia akan pindahkan Pusat kerajaan Pulau Pinang dari Komtar ke Kepala Batas, memandangkan orang Melayu ramai di sana; dan nanti kemudahan dan aset harta orang Melayu akan meningkat .Jika ini berlaku, orang melayu akan mendapat faedah.
Mereka sedang mengpercepatkan usaha agar pusat kerajaan dibina segera dibayan Bay, Sg,Nibong supaya hasrat untuk berpindah ke Kepala batas menjadi hampir mustahil.
Tujuan kita ialah untuk menguasai segala kegiatan perdagangan yang berkaitan dengan bahan makanan dan automotif. Lantaran, alasan yang munasabah perlu dicari dan dikemukakan kepada kerajaan untuk menaikkan harga barang-barang keperluan harian.
Inilah yang kita akan terus gunakan untuk mendapatkan kekuasaan politik di Malaysia.
Oleh kerana kita telah kukuh di tahap antarabangsa, kita mesti memanipulasikan saluran penyebaran am yang ada pada kita. Setakat ini, dunia menganggap bahawa kerajaan Malaysia sekarang adalah anti Cina dan Pro-Melayu dan juga kita orang Cina ditindas.
Kita sekarang telah banyak di Pulau Pinang dan ini markas kita , kita mesti kerjasama dgn orang kita di Singapura, supaya satu hari Pulau pinang boleh jadi milik kita secara diam-diam.
Ramai anak didik kita telah diserapkan dalam kerajaan Tempatan, walaupun dalam kerajaan negeri masih dimonopoli oleh orang Melayu.
Walau bagaimanapun, kebelakangan ini terdapat langkah-langkah yang diambil oleh elit-elit Melayu untuk mengubah gambaran ini dan menyuarakan apa yang sebenarnya berlaku. Kita sebaliknya mematahkan langkah-langkah ini supaya ia tidak akan berjaya dilaksanakan.Dalam bidang polit!ik, orang-orang Cina haruslah bergembira dengan perpecahan demi perpecahan terlibat di kalangan orang-orang Melayu. Kita tenggelamkan semangat orang melayu untuk menghidupkan persatuan-persatuan melayu seperti GPMS dan lain-lain kerana ia sangat bahaya bagi kita.Kita hiburkan pemimpin Melayu di peringkat negeri dengan apa sahaja yang mereka mahu. Saya sebagai orang Cina, sangat sukacita untuk memberitahu anda bahawa salah satu sebab penyingkiran itu adalah jarum dan tindak-tanduk teman-teman kita Gerakan dan MCA di dalam Barisan Nasional dan DAP dari luar. Sekarang tibalah masanya untuk kita menanam perasaan benci di kalangan orang-orang Melayu terhadap pemimpin mereka. Kalau kita bijak menjalankan operasi kita, kita akan berjaya mengasingkan Perdana Menteri sekarang ini yang terlalu jujur menjadi seorang ahli politik. Kalau kita orang-orang Cina bersatu, kita berjaya memecah belahkan Dato’ Sri Dr.Mahathir Mohamad dengan Dato’ Sri Anwar Ibrahim, kumpulan Abdullah Ahmad Badawi dengan Kumpulan Najib Tun Razak.Di Malaysia, pemerintahan adalah di tangan beberapa orang Melayu pilihan. Kita ketahui bahawa pemimpin-pemimpin Melayu ini disukai oleh orang Melayu sendiri. Secara umum, mereka adalah orang-orang miskin yang bernafsu besar. Kita berkeupayaan memberikan apa yang mereka mahu.
Kita akan terus mendapat apa yang kita kehendaki dari mereka. Kemudian sesudah kita memberikan mereka dalam kadar yang secukupnya, kita akan mendedahkan mereka ini.
Kita minta supaya mereka dilucutkan daripada jawatan-jawatan mereka. Kita tidak akan rugi apa-apa dengan perpecahan itu, malah untung.
Pekerjaan ini mesti dijalankan dengan licin, supaya intelek-intelek Melayu tidak akan menyedarinya. Setakat ini kawan-kawan kita di bidang perniagaan telah berjaya mengenepi!kan Dr Mahathir, Dr Abdul Rahman Yaakob dan semua pelampau-pelampau dalam UMNO termasuk juga dalam sektor kerajaan . Kita orang-orang Cina harus bangga kerana orang-orang Melayu yang menerima rasuah ini telah dijatuhkan.Di UDA, kita telah mendapat keuntungan yang banyak walaupun orang kita nombor dua di situ. Mereka yang tidak mempunyai pandangan yang kuat akan terus sanggup menjual orang-orang dari bangsanya sendiri. Mereka diberi apa yang mereka kehendaki dan kita pula hendaklah menggunakan kelemahan mereka ini untuk kepentingan diri kita.Kita akan gagalkan mereka dengan Tentera Darat, Laut dan Udara. Kita akan terus gagalkan mereka dalam polis. Kita telah buktikan bahawa tanpa kita orang-orang Cina, mereka tidak akan mendapat apa-apa maklumat berkenaan dengan kegiatan Komunis. Kita juga perlu bekerjas!ama dengan pergerakan dibawah tanah kerana tujuan kita adalah sama iaitu menguasai Malaysia walaupun apapun caranya sama ada menerusi politik atau perjuangan bersenjata.Satu perkara lagi yang patut kita gunakan adalah kebencian yang ada pada orang-orang Melayu dengan Sultan-Sultan mereka. Kita mesti menguatkan lagi kebencian ini supaya apabila orang-orang Melayu tidak mempunyai kepercayaan terhadap Sultan-Sultan mereka, mereka akan hilang suatu simbol perpaduan dan kita dengan mudah sahaja dapat membawa mereka kepada kemusnahan mereka sendiri .Untuk membuktikan apa yang saya katakan, sebagai seorng cina, kita tahu kerajaan Malaysia sekarang lemah. Kelemahan ini terbukti dengan kegagalan mengawal harga barang-barang keperluan. Kita boleh menurunkan mana-mana cukai dengan menurunnya harga buah oren menjelang Tahun Baru Cina, tetapi kerajaan tidak berbuat demikian apabila tiba Hari Raya. Harga buah kurma tidak pernah diturunkan menjelang Hari Raya.Pemimpin-pemimpin Melayu ingin menolong orang-orang Melayu dalam rancangan Malaysia ke-7. Kita orang-orang Cina harus menunjukkan sokongan kita terhadap rancangan ini kerana kita tahu mereka tidak akan mencapai matlamatnya. Sebaliknya, apabila mereka tidak memajukan rancangan Felda, kita orang-orang Cina akan mendapat keuntungan melalui pembinaan jalan, pembinaan bangunan, pembinaan rumah-rumah, penyediaan tanah dan lain-lain .Segala bentuk pembangunan akan membawa keuntungan kepada orang-orang Cina.Ini bermakna kejayaan serta kekayaan orang-orang Cina akan bertambah.Sekarang ini saya percaya, orang-orang Cina sudahpun memegang 60% daripada kekayaan negeri ini termasuklah tanah. Sebaliknya orang-orang Melayu hanya memegang 3% berbanding 4% kepunyaan asing. Kita tidak boleh berpuas hati. Kita orang Cina hendaklah mendapatkan kekayaan orang-orang asing ini sebelum ianya jatuh ke tangan orang-orang Melayu. Taktik kita memberi saham kosong kepada orang-orang Melayu hendaklah diteruskan. Ini akan mematikan minat orang Melayu lain untuk memasuki bidang kewangan terutamanya sebagai akauntan.Di bidang pelajaran kita mesti mewujudkan Universiti Merdeka secepat mungkin. Kita mesti terus menghantar beribu-ribu anak-anak kita ke Hong Kong, Taiwan, Amerika atau di mana-mana di dunia ini. Apabila mereka pulang, kita akan menawarkan kepada mereka pekerja dalam sektor swasta yang mewakilii 80% daripada peluang pekerjaan. Oleh itu, kerajaan sekarang yang pro-Melayu tidak akan berjaya menguasai keadaan pasaran.Petani-petani yang terdiri dari 75% orang-orang Melayu akan terus tidak bertanah. Nelayan akan tetap miskin kerana pegawai-pegawai kerajaan mereka sendiri sudah tidak b!oleh dipercayai lagi. Orang Cina harus menolong untuk memusnahkan segelintir pegawai-pegawai Melayu yang dedikasi dengan membawa mereka ke golongan kita. Kita dengan demikian diharapkan akan membuat mereka gagal dalam tujuan asal mereka. Ini akan dilakukan dengan usaha bersama antara sektor swasta atau kerajaan.Beberapa pihak dikalangan orang Cina mungkin bertanya sama ada boleh atau tidak mengambil alih negara ini dengan pasukan tentera. Saya menjawab, mereka hanya general-general bodoh. Lihatlah sahaja kelulusan mereka dan pengalaman mereka dan lihat pula apa yang berlaku di Indonesia. Di Indonesia mereka semua boleh dibeli. Jadi, setelah kita memegang kuasa politik, kita akan kuasai pasukan tentera ini.Kita orang-orang Cina mempunyai kebolehan untuk bermuka manis dan dipercayai oleh orang-orang Melayu dan kita harus memainkan peranan kita dengan baik. Kita akan terus bermanis muka dengan berkawan bersama mereka kerana waktu ini kita belum boleh menunjukkan niat dan belang kita yang sebenar.
Contoh yang paling konkrit kita mengalami kekalahan teruk dalam peristiwa 13 Mei yang lalu. Saya mempunyai hubungan dengan pihak atasan dan saya tahu apa yang ada di dalam otak mereka, dan apa yang difikirkan. Pada keseluruhannya, pemimpin-pemimpin sekarang sedang takut menemui pengundi mereka. Kita mesti mengumpulkan tenaga dan usaha mematahkan mereka dengan cara perlahan-lahan. Pada masa yang sama juga kita mesti perkuatkan dan mengenepikan risauan kesangsian orang-orang Melayu terhadap pemimpin-pemimpin mereka. Sudah terlalu jelas ketidakstabilan dan kemiskinan masyarakatnya. Akhir sekali diharapkan mereka ini tidak akan berminat untuk mengundi dan membiarkan takdir membuat penentuan ke atas mereka dan masa depan mereka. Orang-orang Cina akan menjadi pemimpin-pemimpin mereka itu.
 

Advertisements

Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: